Een Voedingsexpert onthult haar dagelijkse gezondheidsdieet

Voeding speelt een essentiële rol in onze algehele gezondheid, en we kunnen allemaal kijken naar diëten van experts zoals voedingsdeskundigen voor begeleiding. Carissa Galloway heeft 10 jaar ervaring als geregistreerd diëtist en voedingsdeskundige en is een voedingsconsulent en personal trainer voor Premier Protein.

Voordat ze voedingsdeskundige werd, was Galloway een sportverslaggever aan de zijlijn. Een besef over haar eigen eetgewoonten en hun effecten op haar gezondheid leidde haar naar een interesse in voeding, wat niet alleen haar carrière veranderde maar ook haar benadering van haar dieet.

Galloway vertelt CNBC Make It: “Ik merkte dat ik ongezond at tijdens het reizen. Ik voelde me niet energiek, ik was traag.”

Dit is het dieet dat Galloway nu volgt voor een betere gezondheid.

Hoe deze voedingsdeskundige eet voor optimale gezondheid

Als het gaat om Galloway’s dieet, streeft ze ernaar om in elke maaltijd drie soorten voedsel te krijgen:

1. Eiwit
Eiwitten zijn “enorm belangrijk voor spiergroei en -herstel,” zegt Galloway. “Voor gewichtsbeheersing helpen eiwitrijk voedsel je om je verzadigd te voelen,” voegt ze toe. “Dus wanneer je bij elke maaltijd en snack eiwitten consumeert, ondersteun je stabiele bloedsuikerspiegels en vermijd je die bloedsuikerdipjes.”

De soorten eiwitten die Galloway kiest zijn:

– Proteïne shakes
– Vis rijk aan omega-3 vetzuren
– Kip
– Kalkoen
– Tofu

“Als je vlees in je maaltijden gebruikt, moet de hoeveelheid eiwit ongeveer zo groot zijn als je handpalm,” zegt ze.

2. Groenten en fruit
“Ik wil altijd fruit of groenten eten bij elke maaltijd. En ik wil ervoor zorgen dat ik mijn kleuren variëer,” zegt ze. “Want wanneer je verschillende kleuren eet, betekent dit dat je verschillende antioxidanten en vitamines binnenkrijgt.”

De favoriete vruchten van haar familie om de dag mee te beginnen zijn bessen, en ze is dol op donkere bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en rucola. “Maar ook broccoli en bloemkool. Er is onderzoek dat aantoont dat ze eigenschappen hebben om kanker te bestrijden,” voegt Galloway toe.

3. Voedingsmiddelen met veel vezels
Volwassenen onder de 50 jaar wordt aanbevolen om dagelijks 25 en 38 gram vezels binnen te krijgen, voor vrouwen en mannen respectievelijk, volgens het Amerikaanse Ministerie van Landbouw. Toch krijgen volwassenen in de Verenigde Staten gemiddeld slechts ongeveer 10 tot 15 gram vezels per dag binnen, aldus Harvard Health Publishing.

Daarom streeft Galloway ernaar om bij elke maaltijd voedingsmiddelen met veel vezels te eten. Enkele voedingsmiddelen die veel vezels bevatten zijn bladgroenten, avocado’s, rauwe amandelen, appels en zaden zoals chiazaad.

Een typisch ontbijt, lunch en diner van een voedingsdeskundige

Dit is wat Galloway heeft gemaakt voor het ontbijt, de lunch en het diner voor haarzelf en haar kinderen op de dag dat ze sprak met CNBC Make It.

Ontbijt: Havermout ‘s nachts gemaakt met plantaardige melk, kaneel en proteïnepoeder, gegarneerd met noten en bessen.
Halverwege de ochtend: Premier Protein high-protein shakes.
Lunch: Luchtgefrituurde zalm met een broccolisalade en magnetronbruine rijst (Overgebleven van de avond ervoor).
Diner: “We eten weer zalm”, zegt ze. Maar meestal hebben haar familie en zij op donderdag taco’s met tilapia, zwarte bonen of kalkoen.

“Het belangrijke dat ik bedenk wanneer ik mijn dagelijkse voeding plan, is planning. Ik ben een moeder en heb het erg druk,” zegt Galloway. “Ik probeer niet de meest creatieve persoon op aarde te zijn. Ik probeer gewoon voedingsmiddelen binnen te krijgen die lekker smaken, mijn algehele gezondheidsdoelen ondersteunen en het gemakkelijker maken voor mij om dat te krijgen en niet moeilijker.”
Wil je extra geld verdienen naast je dagelijkse baan? Meld je aan voor de nieuwe online cursus van CNBC: Hoe verdien je passief inkomen online. Leer over veelvoorkomende passieve inkomstenstromen, tips om te beginnen en succesverhalen uit het echte leven. Registreer vandaag nog en bespaar 50% met de kortingscode EARLYBIRD.

Meld je ook aan voor de nieuwsbrief van CNBC Make It om tips en trucs te krijgen voor succes op het werk, met geld en in het leven.

Veelgestelde vragen over voeding voor optimale gezondheid:

1. Welke rol speelt voeding in onze algehele gezondheid?
Voeding speelt een essentiële rol in onze algehele gezondheid. Het kan invloed hebben op onze energieniveaus, ons gewicht, onze spiergroei en herstel, en zelfs op ons algemeen welzijn.

2. Wat zijn eiwitten en waarom zijn ze belangrijk?
Eiwitten zijn essentiële voedingsstoffen die belangrijk zijn voor spiergroei en -herstel. Ze kunnen ook helpen bij gewichtsbeheersing door een gevoel van verzadiging te geven en stabiele bloedsuikerspiegels te ondersteunen.

3. Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan eiwitten?
Enkele eiwitrijke voedingsmiddelen zijn proteïneshakes, vis (rijk aan omega-3 vetzuren), kip, kalkoen en tofu.

4. Waarom is het eten van verschillende kleuren groenten en fruit belangrijk?
Het eten van verschillende kleuren groenten en fruit zorgt ervoor dat je een verscheidenheid aan antioxidanten en vitamines binnenkrijgt.

5. Welke voedingsmiddelen bevatten veel vezels?
Voedingsmiddelen met veel vezels zijn onder andere bladgroenten, avocado’s, rauwe amandelen, appels en zaden zoals chiazaad.

6. Wat is een voorbeeld van een typisch ontbijt, lunch en diner volgens een voedingsdeskundige?
Een voorbeeld van een typisch ontbijt kan zijn: havermout ‘s nachts gemaakt met plantaardige melk, kaneel en proteïnepoeder, gegarneerd met noten en bessen. Voor de lunch kan luchtgefrituurde zalm met een broccolisalade en magnetronbruine rijst worden gegeten. Het diner kan bestaan uit zalm, tilapia of kalkoentaco’s met zwarte bonen.

7. Hoe belangrijk is planning bij het plannen van dagelijkse voeding?
Planning is belangrijk bij het plannen van dagelijkse voeding, vooral als je een druk leven hebt. Het helpt om voedingsmiddelen binnen te krijgen die lekker smaken, je algehele gezondheidsdoelen ondersteunen en het gemakkelijker maken om gezond te eten.

Suggesties voor gerelateerde links:
Voedingscentrum
Gezondheidsnet