De Eetgewoontes van de overleden koningin onthuld

De voormalige koninklijke chef Darren McGrady heeft in het verleden gesproken over de eetgewoontes van de koningin. De overleden koningin had opmerkelijk eenvoudige voorkeuren, vooral als het ging om eten, zelfs voor het ontbijt.

De koningin begon elke dag met een ei, volgens het boek “Dineren in Buckingham Palace”, gebaseerd op de dagboeken en persoonlijke herinneringen van koninklijk medewerker Charles Olive. Ze at zelfs ‘s middags een ei, met crumpets als ze Prins Charles was. Interessant genoeg gaf de koningin de voorkeur aan bruine eieren omdat ze dacht dat ze beter smaakten. Haar over-overgrootmoeder, koningin Victoria, at haar gekookte ei met een gouden eierdopje en een gouden lepel.

Volgens House and Garden begon de koningin haar dag rustig met een kopje Earl Grey-thee, zonder melk en suiker, geserveerd met koekjes die ze samen met haar corgi’s genoot. Vervolgens at ze haar hoofdontbijt in haar eigen eetkamer in Buckingham Palace. Granen, yoghurt, toast en marmelade waren naar verluidt favoriet bij de koningin.

Wat betreft de andere ontbijtvoorkeuren van de koningin, genoot ze af en toe van kippers, die ze als kind graag met haar overleden zus, prinses Margaret, at. “Kippers zijn altijd favoriet gebleven bij de koningin, zowel als ontbijt, als hartige variant of als laatste avondsnack”, meldt Dinner at Buckingham Palace. Ze hield ook van gerookte schelvis als ontbijtgerecht.

Darren McGrady, de voormalige koninklijke chef, heeft eerder gesproken over de eetgewoontes van de koningin. Op de vraag wat ze meestal at voor het avondeten, onthulde hij dat ze dol was op wildgerechten, zoals Gaelic steak en runderhaas met een paddenstoelen-whiskysaus. Voor het voorgerecht genoot ze van de Gleneagles paté, een mengsel van gerookte zalm, forel en makreel. Ze hield er ook van om ingrediënten van het landgoed te gebruiken, zoals zalm uit Balmoral van de rivier Dee.

Wat betreft het dessert hield de koningin volgens The Independent van aardbeien uit Balmoral en witte perziken uit Windsor Castle. Ze had ook een zwak voor chocolade. Als Prins William op bezoek kwam, werd er altijd een chocoladekoek gebakken. Hij was er dol op, aldus McGrady.

Deze onthullingen werpen een interessant licht op de eetgewoontes van een monarch die bekend stond om haar eenvoudige smaak en liefde voor traditionele gerechten. Het laat zien dat zelfs in het leven van een koningin ontbijtgewoontes en culinaire tradities een belangrijke rol kunnen spelen.

Veelgestelde vragen over de eetgewoontes van koningin Elizabeth II

1. Wat at koningin Elizabeth II graag voor het ontbijt?
Koningin Elizabeth II begon elke dag met een ei en at zelfs ‘s middags een ei. Ze gaf de voorkeur aan bruine eieren en at ze vaak met crumpets.

2. Welke drank dronk koningin Elizabeth II graag in de ochtend?
De koningin dronk ‘s ochtends graag een kopje Earl Grey-thee, zonder melk en suiker.

3. Wat waren de favoriete ontbijtgerechten van koningin Elizabeth II?
Volgens berichten genoot de koningin van granen, yoghurt, toast, marmelade, en af en toe kippers en gerookte schelvis.

4. Wat at koningin Elizabeth II graag voor het avondeten?
Koningin Elizabeth II hield van wildgerechten, zoals Gaelic steak en runderhaas met een paddenstoelen-whiskysaus. Voor het voorgerecht genoot ze van Gleneagles paté, een mengsel van gerookte zalm, forel en makreel.

5. Welke desserts waren favoriet bij koningin Elizabeth II?
De koningin hield van aardbeien uit Balmoral en witte perziken uit Windsor Castle. Ze had ook een zwak voor chocolade.

Belangrijke termen en jargon

– Dineren in Buckingham Palace: Het boek waarop het artikel is gebaseerd. Het bevat informatie gebaseerd op de dagboeken en persoonlijke herinneringen van Charles Olive, een voormalig koninklijk medewerker.
– Corgi’s: Een hondenras waar de koningin bekend om staat en van genoot tijdens haar kopje thee.
– Kippers: Gerookte haring, een favoriet ontbijtgerecht van koningin Elizabeth II.
– Gleneagles paté: Een voorgerecht dat bestaat uit een mengsel van gerookte zalm, forel en makreel.

Verwante links:
1. Buckingham Palace-officiële website
2. House and Garden
3. The Independent