UAMS en andere organisaties brengen een boerenmarkt naar een voedselwoestijn in Little Rock om mensen gezondere voedingsopties te bieden

LITTLE ROCK, Arkansas – Februari is de maand van het hartgezondheidsbewustzijn en we belichten een belangrijke daad in onze gemeenschap.

Little Rock heeft voedselwoestijnen en huishoudens waarin voedselonzekerheid heerst, maar dankzij een aantal organisaties proberen ze dit probleem aan te pakken.

Normaal gesproken zie je bij een boerenmarkt volwassenen die mensen in nood helpen, maar bij deze specifieke markt was er een kind dat ervoor wilde zorgen dat hij een verschil maakte.

De 9-jarige Jackson legde uit hoe het voor hem de eerste keer was dat hij vrijwilligerswerk deed. Hij en zijn moeder besloten UAMS en Potluck Food Rescue te helpen bij het organiseren van een gratis boerenmarkt.

“We hebben geholpen met het brengen en weghalen van dozen,” zei Jackson.

Het 12th Street-gebied in Little Rock is een voedselwoestijn omdat er geen supermarkten zijn en gezond voedsel moeilijk te verkrijgen is.

Daarom heeft UAMS besloten voedsel naar hen toe te brengen en ervoor te zorgen dat ze niet alleen gezonde opties hebben, maar ook de informatie om een gezond dieet te volgen.

“Het is ook een buurt waar voornamelijk mensen met een laag inkomen wonen en te voet reizen, dus misschien hebben mensen geen toegang tot een auto of de bus,” zei Mariella Hernandez van UAMS.

Dankzij een subsidieplan UAMS om dit minstens twee keer per maand te blijven doen, in de hoop van Arkansas een gezondere staat te maken voor iedereen.

“We hebben veel respons vanuit de gemeenschap gehad en we kunnen zien dat er een grote behoefte is, dat is waarom we hier zijn,” zei Hernandez.

Dit is de derde gratis boerenmarkt die UAMS organiseert met behulp van de subsidie.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is het doel van de gratis boerenmarkt in Little Rock?
Het doel van de gratis boerenmarkt is om voedselonzekerheid aan te pakken en gezond voedsel toegankelijk te maken voor mensen in het 12th Street-gebied, dat een voedselwoestijn is zonder supermarkten.

2. Wie organiseert de boerenmarkt?
De boerenmarkt wordt georganiseerd door UAMS (University of Arkansas for Medical Sciences) en Potluck Food Rescue, met hulp van de 9-jarige Jackson en zijn moeder.

3. Wat zijn de taken van Jackson en zijn moeder?
Jackson en zijn moeder hebben geholpen met het brengen en weghalen van dozen voor de boerenmarkt.

4. Waarom is het gebied waar de boerenmarkt wordt gehouden een voedselwoestijn?
Het 12th Street-gebied is een voedselwoestijn omdat er geen supermarkten zijn en het moeilijk is om gezond voedsel te vinden.

5. Waarom is het belangrijk om voedsel naar dit gebied te brengen?
Het is belangrijk om voedsel naar dit gebied te brengen omdat de meeste bewoners een laag inkomen hebben en vaak geen toegang hebben tot een auto of openbaar vervoer. Door gezond voedsel naar dit gebied te brengen, kunnen mensen gemakkelijker een gezond dieet volgen.

6. Hoe vaak zal UAMS de gratis boerenmarkt organiseren?
Dankzij een subsidieplan zal UAMS minstens twee keer per maand de gratis boerenmarkt blijven organiseren.

Belangrijke termen en begrippen:

– Voedselwoestijn: Een gebied waarin weinig of geen toegang is tot betaalbaar, vers en voedzaam voedsel.

Gerelateerde links:

UAMS: Officiële website van UAMS (University of Arkansas for Medical Sciences) voor meer informatie over hun initiatieven en programma’s.
Potluck Food Rescue: Officiële website van Potluck Food Rescue, een organisatie die zich inzet voor het verminderen van voedselverspilling en het herverdelen van voedsel naar gemeenschappen in nood.