Hoe Voeding de Zorg voor Ouderen Kan Transformeren

Toen ik een kind was, vertelde mijn grootmoeder me altijd dat een appel per dag de dokter op afstand houdt. Ik negeerde haar altijd. Nu wou ik dat ze nog leefde, zodat ik haar kon vertellen dat ze gelijk had.

Onderzoekers vertellen ons nu dat 95 procent van de ouderen chronische aandoeningen heeft, zoals diabetes, hartziekten en artritis. Ze vertellen ons ook dat het eten van meer verse groenten en fruit en volwaardige voeding kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid en zelfs het voorkomen of omkeren van ziekten.

Helaas loopt ons land op het gebied van wetenschap ver vooruit op het beleid op dit gebied. In plaats van het erkennen van de relatie tussen slechte voeding en chronische ziekten, stimuleren federale programma’s zoals Medicare vaak dure behandelingen en dure voorgeschreven medicijnen.

Maar wat als de dingen anders waren? Wat als ons zorgsysteem de genezende kracht van voeding erkende en federale programma’s zoals Medicare dieetgerelateerde ziekten zouden behandelen en voorkomen door middel van gezond eten?

Een nieuw wetvoorstel in het Congres dat ik samen met Debbie Stabenow (D-Michigan) in de Senaat heb geïntroduceerd, heeft precies dat doel.

Door zorgverleners meer middelen te geven om dieetgerelateerde aandoeningen aan te pakken en mensen bewust te maken van de waarde van voedzaam voedsel, heeft ons wetsvoorstel tot doel om het ziekenzorgsysteem van Amerika te transformeren tot een gezondheidszorgsysteem, waarbij de resultaten worden verbeterd, chronische ziekten worden behandeld en levens worden gered.

Ons wetsvoorstel, officieel bekend als de Medically Tailored Home-Delivered Meals Demonstration Pilot Act, is gebaseerd op een eenvoudig idee: zorgverleners moeten voedzame, door een diëtist goedgekeurde maaltijden rechtstreeks aan huis kunnen leveren bij ouderen met chronische aandoeningen. Zo simpel is het.

Ongelooflijke door donateurs gefinancierde organisaties, zoals Community Servings in Massachusetts en God’s Love We Deliver in New York City, hebben jarenlang heerlijke maaltijden verstrekt, zoals aardappel boerenkoolsoep, kokoscurry kip en appeltaart, allemaal speciaal aangepast door een diëtist om gezondheidsproblemen aan te pakken. Maaltijden voor complexere gevallen, zoals patiënten met eindstadium nierziekte, vereisen mogelijk meerdere aanpassingen. Ons wetsvoorstel legt een federaal kader vast dat dit werk kan opschalen om de gezondheidsresultaten voor meer mensen met chronische aandoeningen van kust tot kust te verbeteren.

Als onze pilot succesvol is, zoals ik vermoed dat het zal zijn, kan dit leiden tot grotere, meer permanente veranderingen. Chronisch zieke ouderen hoeven zich niet langer af te vragen waar hun volgende gezonde maaltijd vandaan komt. Ze hoeven geen voedzaam voedsel te missen omdat ze het niet kunnen betalen of niet in staat zijn om het klaar te maken.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat zegt het onderzoek over chronische ziekten bij ouderen?
Het onderzoek geeft aan dat 95 procent van de ouderen te maken heeft met chronische aandoeningen zoals diabetes, hartziekten en artritis.

2. Hoe kan het eten van meer groenten en fruit en volwaardige voeding helpen bij de gezondheid?
Het eten van meer verse groenten en fruit en volwaardige voeding kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid en zelfs het voorkomen of omkeren van ziekten.

3. Wat wordt er momenteel gedaan op het gebied van voedingsgerelateerde ziekten?
Helaas lopen federale programma’s zoals Medicare achter op het erkennen van de relatie tussen slechte voeding en chronische ziekten. Ze stimuleren vaak dure behandelingen en medicijnen in plaats van gezond eten.

4. Wat is het doel van het voorgestelde wetvoorstel in het Congres?
Het doel van het voorgestelde wetvoorstel, genaamd de Medically Tailored Home-Delivered Meals Demonstration Pilot Act, is om zorgverleners meer middelen te geven om dieetgerelateerde aandoeningen aan te pakken en mensen bewust te maken van de waarde van voedzaam voedsel.

5. Wat houdt het wetvoorstel precies in?
Het wetvoorstel stelt voor dat zorgverleners voedzame maaltijden, goedgekeurd door een diëtist, rechtstreeks aan huis kunnen leveren bij ouderen met chronische aandoeningen.

6. Welke organisaties hebben al ervaring met het verstrekken van aangepaste maaltijden?
Organisaties zoals Community Servings in Massachusetts en God’s Love We Deliver in New York City hebben al jarenlang heerlijke maaltijden verstrekt, aangepast om gezondheidsproblemen aan te pakken.

Definities:

– Diabetes: een chronische aandoening waarbij het lichaam onvoldoende insuline aanmaakt of de geproduceerde insuline niet goed kan gebruiken, wat resulteert in een te hoog bloedsuikergehalte.
– Hartziekten: een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen aan het hart, zoals hartfalen, hartinfarct en hartritmestoornissen.
– Artritis: een ontsteking van de gewrichten, wat kan leiden tot pijn, stijfheid en zwelling.
– Medicare: een federaal gezondheidsprogramma in de Verenigde Staten dat zorgverzekering biedt aan personen van 65 jaar en ouder, personen met bepaalde handicaps en personen met nierfalen.

Suggesties voor gerelateerde links:

Wetsvoorstel Medically Tailored Home-Delivered Meals Demonstration Pilot Act (Engels)
Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS)
American Diabetes Association
American Heart Association
Arthritis Foundation
USDA Food and Nutrition Service