Hoeveel Amerikanen halen hun dagelijkse fruitinname niet?

Uit een onderzoek van het Centers for Disease Control and Prevention in 2019 blijkt dat slechts ongeveer 12% van de ondervraagde Amerikanen voldoet aan hun dagelijkse fruitinname. Dit percentage is zelfs nog lager onder volwassenen met een laag inkomen. Toegang tot verse producten kan een uitdaging zijn voor velen die wonen in gebieden met voedselonveiligheid. Het U.S. Department of Agriculture heeft geconstateerd dat 44,2 miljoen Amerikanen in 2022 in huishoudens leefden waar voedselonveiligheid heerst. Ondertussen gaat naar schatting 30-40% van de voedselvoorziening in de Verenigde Staten verloren.

Gezondste vruchten die je aan je dieet moet toevoegen

Als je in een gebied woont waar verse producten verkrijgbaar zijn, is elke keuze van fruit een gezonde keuze, zegt geregistreerde diëtiste Danielle Crumble Smith. Elk fruit heeft echter een uniek voedingsprofiel en voordelen. Hier zijn enkele must-haves voor je dieet:

– Wilde blauwe bessen: Deze bessen zitten boordevol vezels die je langer verzadigd houden. Ze behoren ook tot de vruchten en groenten met de hoogste antioxidantgehalte. Antioxidanten voorkomen of vertragen celbeschadiging. Studies tonen aan dat wilde blauwe bessen cognitieve en cardiovasculaire voordelen hebben, evenals stoffen die kanker bestrijden.

– Appels: Appels zijn rijk aan antioxidanten, vooral de donkerdere varianten zoals Red Delicious. Ze bevatten vitamine C en vezels, voornamelijk in de schil, en pectine, een vezel die als prebioticum werkt en de darmfunctie en spijsvertering helpt. Appels bevatten ook quercetine, een flavonoïde met antioxidant-eigenschappen waarvan studies aantonen dat het het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen en beschermen tegen allergieën omdat het werkt als een natuurlijke antihistaminicum.

– Sinaasappels: Deze heldere citrusvruchten bevatten ongeveer 92% van je dagelijkse behoefte aan vitamine C. Ze zijn een goede bron van foliumzuur, een B-vitamine die belangrijk is tijdens de zwangerschap, maar ook een rol kan spelen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, onvruchtbaarheid, beroerte, dementie, darmkanker en de ziekte van Alzheimer.

– Grapefruit: Grapefruits zijn een goede bron van vitamine C, die het lichaam gebruikt om bloedvaten, kraakbeen, spieren en collageen in de botten te vormen. Vitamine C werkt ook als een antioxidant en helpt het lichaam om ijzer op te nemen en op te slaan. Grapefruits bevatten ook vitamine A, dat de gezondheid van de ogen en de celgroei ondersteunt.

– Aardbeien: Aardbeien zitten boordevol vitamine C, wat het immuunsysteem ondersteunt. Ze bevatten mangaan, foliumzuur en kalium.

– Ananas: Ananas bevat vitamine C, A, K, fosfor, zink en calcium. Het is rijk aan mangaan en bevat bromelaïne, een extract dat wordt gevonden in de vrucht en de stengel van ananassen en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

– Papaja: Papaja bevat vitamine C, A, E, foliumzuur, vezels en een hoog niveau aan antioxidanten, waaronder lycopeen.

– Pruimen: Deze vruchten bevatten antioxidanten zoals anthocyanen en quercetine, die het risico op hartziekten kunnen verminderen. Ze zijn ook rijk aan vezels, wat kan helpen bij het reguleren van de stoelgang. Pruimen bevatten minder suiker en hebben een lage glycemische index, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met diabetes, insulineresistentie of bloedsuikerregulatieproblemen.

– Kiwi: Kiwi’s bevatten grote hoeveelheden vitamine C, E en vezels. Je krijgt ook een enzym genaamd actinidine, dat de spijsvertering helpt, en luteïne en zeaxanthine, twee antioxidanten die de gezondheid van de ogen ten goede komen.

Is fruit goed voor je?

Naast dat het een lekkere snack is, is fruit gunstig omdat het vitamines, mineralen, vezels, water en andere essentiële voedingsstoffen bevat, zoals eerder door Danielle Crumble Smith aan USA TODAY heeft verteld. Fruit kan helpen om de middagdip beter te bestrijden dan nog een kop koffie te nemen. En omdat natuurlijke suiker een gezonde bron is van energie, geeft het combineren van fruit met eiwitten je een vergelijkbare boost.

Crumble Smith raadt echter voorzichtigheid aan voor mensen met diabetes, insulineresistentie of bloedsuikerproblemen. In dat geval is het belangrijk om rekening te houden met de portiegrootte of om je middag-frambozen te combineren met een eiwit, zoals yoghurt of kaas.

Fruit smoothies zijn een gemakkelijke en toegankelijke manier om je dagelijkse fruitinname te halen. Crumble Smith raadt aan om ze thuis te maken in plaats van er een te halen bij een smoothiebar of een voorverpakt drankje uit de winkel. Als je kiest voor flessen sap, lees dan grondig het voedingslabel om te controleren op toegevoegde suikers.

“>Meer gezondheid tips voor je dagelijkse voeding ontdekken:

Ben je nieuwsgierig naar meer? Wij hebben alles wat je nodig hebt! USA TODAY onderzoekt de vragen die jij en anderen elke dag stellen. Van “Waarom eet mijn hond poep?” tot “Hoeveel sterren zijn er in het universum?” tot “Welke staat heeft de kleinste bevolking?” – we streven ernaar om antwoorden te vinden op de meest voorkomende vragen die jij elke dag stelt. Ga naar onze “Just Curious” sectie om te zien wat we nog meer voor je kunnen beantwoorden.

Frequently Asked Questions:

1. Uit welk onderzoek blijkt dat slechts ongeveer 12% van de Amerikanen voldoet aan hun dagelijkse fruitinname?

Volgens een onderzoek van het Centers for Disease Control and Prevention in 2019 voldoet slechts ongeveer 12% van de ondervraagde Amerikanen aan hun dagelijkse fruitinname.

2. Hoeveel Amerikanen leefden in 2022 in huishoudens met voedselonveiligheid?

Volgens het U.S. Department of Agriculture leefden 44,2 miljoen Amerikanen in 2022 in huishoudens met voedselonveiligheid.

3. Hoeveel procent van de voedselvoorziening gaat er naar schatting verloren in de Verenigde Staten?

Naar schatting gaat 30-40% van de voedselvoorziening in de Verenigde Staten verloren.

4. Welke vruchten moeten worden toegevoegd aan je dieet volgens diëtiste Danielle Crumble Smith?

– Wilde blauwe bessen
– Appels
– Sinaasappels
– Grapefruit
– Aardbeien
– Ananas
– Papaja
– Pruimen
– Kiwi

5. Wat zijn de voordelen van het eten van fruit?

Fruit bevat vitamines, mineralen, vezels, water en andere essentiële voedingsstoffen. Het kan helpen bij het bestrijden van de middagdip en geeft een gezonde bron van energie door natuurlijke suikers. Het combineren van fruit met eiwitten kan een vergelijkbare boost geven.

6. Moeten mensen met diabetes, insulineresistentie of bloedsuikerproblemen voorzichtig zijn met het eten van fruit?

Ja, volgens Danielle Crumble Smith is het belangrijk om rekening te houden met de portiegrootte of om fruit te combineren met eiwitten zoals yoghurt of kaas.

Links naar meer informatie over gezonde voeding:

Just Curious – USA TODAY’s sectie waar je meer kunt ontdekken over verschillende onderwerpen en vragen kunt stellen.
Gezondheid – USA TODAY’s sectie over gezondheid en welzijn.