Een Nieuwe Supermarkt voor El Sereno: Het Verhaal Achter El Sereno GreenGrocer

In juni openden Erika Crenshaw en Patricia Torres El Sereno GreenGrocer. De reis begon met een eenvoudige opmerking van een buurman, zei Torres. “We hebben een supermarkt nodig.” Crenshaw en Torres wisten dit omdat ze naar andere supermarkten in andere buurten moesten rijden voor verse groenten en fruit.

El Sereno is echter ook een buurt in Los Angeles waar veel mensen geen auto hebben en, net als overal, niet ver kunnen lopen of met meerdere tassen boodschappen kunnen doen met de bus. Een recente studie van USC wees uit dat El Sereno een gemeenschap is waar veel huishoudens geen supermarkten of kruidenierszaken hebben binnen 15 minuten loopafstand. Daarom besloten Crenshaw en Torres een gezonde voedingsmarkt te starten die hun buren gemakkelijk konden bereiken, met betaalbare producten.

Net zoals het moeilijk is voor hun buren om een supermarkt te bereiken, ontdekten Crenshaw en Torres dat het moeilijk is om er een te openen in de buurt. Ten eerste konden ze geen banklening krijgen. Banken wilden bewijs dat ze een winstgevende markt hadden gerund, zei Crenshaw. Torres had gewerkt als consultant voor non-profitorganisaties. Crenshaw had zonnepanelen geïnstalleerd bij Tesla; daarvoor was ze lerares.

“Banken geven geen geld aan mensen die geen geld hebben,” zei Crenshaw.

Het stel, samen met de moeder van Torres, sloot daarom een persoonlijke lening af van $250.000. Nadat ze het huurcontract hadden getekend, vroeg Crenshaw, met behulp van wat Torres haar “besmettelijke enthousiasme” noemt, hulp bij het verbouwen van de ruimte – het neerhalen van gipsmuren, het schrapen van de vloer, het installeren van stopcontacten en het transformeren van een 42 jaar oude schoonheidssalon in El Sereno GreenGrocer. Torres zocht naar subsidies ter ondersteuning van hun bedrijf en kreeg een subsidie van $200.000 van de provincie Los Angeles, beheerd door Community Services Unlimited (CSU), die wordt gebruikt om personeel te betalen.

“We kwamen erachter dat veel mensen kapitaal hebben wanneer ze beginnen,” zei Torres. “Wij hebben het kapitaal van relaties.”

Torres merkt op dat de Los Angeles Food Policy Council onschatbare steun bood door hen door het proces te begeleiden om Electronic Benefit Transfer-kaarten (voor publieke voedselhulp) in de winkel te accepteren.

Het doel was om vanaf dag één EBT aan te bieden, zei Torres. EBT was belangrijk omdat veel mensen in de buurt hun kaarten gebruikten om hun boodschappen te betalen.

Maar de aanvraag- en installatieprocedure van EBT voor winkels is streng en ingewikkeld. Het duurde zes maanden, tot december, voordat ze EBT konden accepteren.

Ze verwachten winstgevend te zijn in hun eerste jaar, aldus Torres.

El Sereno GreenGrocer heeft als missie om cultureel relevante voeding te bieden die lokale, stedelijke boerderijen en ondernemers van Black Indigenous People of Color ondersteunt en viert, aldus Torres. Ze doen dit in een helder verlichte, huiselijke ruimte die een welkome tegenstelling vormt met sombere buurtwinkels.

Binnen in de winkel zijn er pakjes droge kruiden van Todo Verde, een veganistisch Mexicaans voedselbedrijf, naast Dan Dan-saus van Chinese Laundry Kitchen, beide lokaal eigendom. Er zijn donkeramberkleurige potten honing van Don Victor, een 99 jaar oude achtertuimelúze. In de achterste koelkast zijn er zakjes van vier ons vers geplukte rucola van Alma Backyard Farms in Compton en zakken van een halve pound sla van Avenue 33 Farm in de buurt van Lincoln Heights.

Het proces om hun buurtwinkel te openen, deed Crenshaw zich afvragen hoe anderen het doen. Het vergunningsproces bij lokale overheden was zowel frustrerend als verwarrend, merkt ze op. Er is meer dat zij en Torres hopen te doen, zoals klanten extra fruit en groenten aanbieden via Market Match, een door de federale overheid en de staat gefinancierd voedingsprogramma. De Los Angeles Food Policy Council benaderde Crenshaw en Torres om zich aan te sluiten bij het Healthy Neighborhood Market Network.

Maar de volgende stap, zegt ze, is toegang krijgen tot groothandels voor groenten en fruit. El Sereno GreenGrocer kan alleen “bewegen op het tempo van capaciteit”, legde Crenshaw uit. Ze hadden kunnen profiteren van de begeleiding en kennis van een andere kleine markteigenaar die bekend is met het proces van het openen van een markt.

“Er is niemand die kleine bedrijven steunt die eigendom zijn van vrouwen, queer zijn en BIPOC zijn,” zei Crenshaw.

Dat gold voor Crenshaw en Torres. Maar de volgende markt die probeert te openen in een buurt als El Sereno heeft nu een voorbeeld om te volgen: de GreenGrocer.

Veelgestelde vragen:

1. Waarom openden Erika Crenshaw en Patricia Torres de El Sereno GreenGrocer?
– Ze openden de El Sereno GreenGrocer omdat veel mensen in hun buurt geen toegang hadden tot een supermarkt en verse groenten en fruit moesten halen in andere buurten.

2. Hoe kwamen Erika Crenshaw en Patricia Torres aan het kapitaal om de winkel te openen?
– Ze konden geen banklening krijgen, dus sloten ze een persoonlijke lening af van $250.000 en ontvingen ze een subsidie van $200.000 van de provincie Los Angeles.

3. Hoe lang duurde het voordat El Sereno GreenGrocer Electronic Benefit Transfer-kaarten kon accepteren?
– Het duurde zes maanden, tot december, voordat ze EBT konden accepteren.

4. Wat is de missie van El Sereno GreenGrocer?
– El Sereno GreenGrocer heeft als missie om cultureel relevante voeding te bieden die lokale, stedelijke boerderijen en ondernemers van Black Indigenous People of Color ondersteunt en viert.

5. Wat zijn enkele producten die in El Sereno GreenGrocer worden verkocht?
– In El Sereno GreenGrocer worden onder andere droge kruiden, sauzen, honing, rucola en sla verkocht van lokale, stedelijke boerderijen en ondernemers.

Definities:

1. EBT (Electronic Benefit Transfer): Een elektronisch systeem in de Verenigde Staten waarmee begunstigden van voedselhulpprogramma’s hun voordelen kunnen gebruiken om voedsel te kopen.

2. BIPOC (Black Indigenous People of Color): Een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar mensen van donkere en inheemse afkomst in verschillende gemeenschappen.

Suggesties voor gerelateerde links:
El Sereno GreenGrocer: Verwijzing naar de officiële website van El Sereno GreenGrocer.
Community Services Unlimited: Verwijzing naar de website van Community Services Unlimited, de organisatie die subsidie heeft verstrekt aan El Sereno GreenGrocer.
Los Angeles Food Policy Council: Verwijzing naar de website van de Los Angeles Food Policy Council, een organisatie die El Sereno GreenGrocer heeft ondersteund bij het accepteren van EBT-kaarten.
Market Match: Verwijzing naar informatie over het door de federale overheid gefinancierde voedingsprogramma Market Match.