Een gevarieerd dieet van plantenvezels is voordelig voor de gezondheid van de darmen

We weten allemaal dat het belangrijk is om een verscheidenheid aan planten te eten, maar in het boek van Dr. Amati vinden we een verrassend feit: onze darmmicroben kunnen bepalen op wie we verliefd worden. “Sommige darmmicroben worden via de lymfe naar plaatsen in de oksels en de liezen getransporteerd. Ze helpen je je partner te kiezen via chemische boodschappen, zoals geur”, zegt Dr. Amati. “Het darmmicrobioom heeft direct invloed op het immuunsysteem, dus dat is een van de manieren waarop we onze partner kiezen, omdat jullie immuunsystemen compatibel moeten zijn voor een succesvolle zwangerschap.” Dit kan een bittere pil zijn om te slikken, maar het helpt dat Dr. Amati een beeldschone uitstraling en energie uitstraalt die je doet denken: “Ik wil ook zo zijn.” Als pescotariër eet ze zelf geen vlees meer, maar ze geeft haar kinderen kwalitatief hoogwaardige kip en koopt “hoogwaardig grasgevoerd rundvlees” voor haar man, de acteur en model Paul Sculfor, 53 jaar. De lunch, wanneer we elkaar ontmoeten bij 180 House, de meest recente vestiging van Soho House in Londen, bestaat uit auberginedip en rigatoni. Zou ze de voorkeur geven aan volkorenpasta? “Ze trekt haar neus op. “Dat zou niet zo lekker smaken.” Ah, smaak, dat vaak vergeten ingrediënt in het steeds complexer wordende voedingslandschap van vandaag. Dr. Amati heeft veel kwalificaties op het gebied van voeding, maar haar Italiaanse afkomst heeft de grootste invloed gehad op haar voedsel filosofie. “Zoveel van mijn cliënten zijn te geobsedeerd door hun gewicht, ze zijn vergeten dat eten een plezier moet zijn.” Als echter je idee van “plezier” bestaat uit een biertje en een zak chips, is dat geen goed nieuws, in ieder geval niet voor toekomstige vaders.

Een vraag-en-antwoordsectie gebaseerd op de belangrijkste onderwerpen en informatie gepresenteerd in het artikel:

Wat is het verrassende feit dat wordt gepresenteerd in het artikel?
Onze darmmicroben kunnen bepalen op wie we verliefd worden.

Hoe beïnvloeden darmmicroben onze partnerkeuze?
Darmmicroben worden via de lymfe naar plaatsen in de oksels en de liezen getransporteerd. Ze helpen bij het kiezen van een partner via chemische boodschappen, zoals geur.

Wat is de relatie tussen het darmmicrobioom en het immuunsysteem?
Het darmmicrobioom heeft direct invloed op het immuunsysteem. Daarom is een compatibiliteit van immuunsystemen belangrijk voor een succesvolle zwangerschap.

Wat is de voedselvoorkeur van Dr. Amati?
Dr. Amati is een pescotariër en eet geen vlees meer. Ze geeft haar kinderen kwalitatief hoogwaardige kip en koopt “hoogwaardig grasgevoerd rundvlees” voor haar man. Ze geeft de voorkeur aan lekker smakend voedsel boven volkoren pasta.

Waarom heeft Dr. Amati deze voedselvoorkeur?
Dr. Amati heeft veel kwalificaties op het gebied van voeding, maar haar Italiaanse afkomst heeft de grootste invloed gehad op haar voedsel filosofie. Ze gelooft dat eten een plezier moet zijn en dat haar cliënten vaak te geobsedeerd zijn door hun gewicht.

Belangrijke termen en jargon:
– Darmmicroben: Micro-organismen die in de darmen van mensen en dieren leven en een belangrijke rol spelen bij de spijsvertering en het immuunsysteem.
– Microbioom: Het totale aantal micro-organismen (zoals bacteriën, virussen, schimmels) dat in een bepaalde omgeving voorkomt, bijvoorbeeld in de darmen.
– Chemische boodschappen: Signaalstoffen die worden gebruikt om communicatie tussen cellen mogelijk te maken.
– Immuunsysteem: Het verdedigingssysteem van het lichaam dat helpt bij het bestrijden van ziekteverwekkers en het handhaven van de gezondheid.

Suggesties voor gerelateerde links:
Darmbacteriën
Voedingscentrum
Gezondheidsnet