De beste en gezonde diepvriesmaaltijden aanbevolen door voedingsdeskundigen

Diepvriesmaaltijden kunnen een handige uitkomst zijn voor drukke dagen, wanneer er geen tijd is om te koken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel gezonde opties te vinden in het vriesvak van de supermarkt. Voedingsdeskundigen raden aan om te kiezen voor diepvriesmaaltijden die groenten, volle granen en magere eiwitten bevatten, weinig natrium bevatten en rijk zijn aan vezels.

Trader Joe’s Chicken Burrito Bowl
De Trader Joe’s Chicken Burrito Bowl is een favoriet onder voedingsdeskundigen. Het zit boordevol eiwitten, vezels en koolhydraten voor een energieboost. Met slechts 370 calorieën is het een voedzame en smakelijke maaltijdoptie.

Healthy Choice Chicken and Vegetable Stir Fry
De Healthy Choice Chicken and Vegetable Stir Fry is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een lichte en voedzame maaltijd. Deze maaltijd bevat veel eiwitten en groenten, en kan worden gecombineerd met extra groenten, een broodje of een stuk fruit om het tot een volwaardige maaltijd te maken.

Lean Cuisine Lemon Garlic Shrimp Stir-Fry Balance Bowl
De Lean Cuisine Lemon Garlic Shrimp Stir-Fry Balance Bowl is een perfecte keuze voor liefhebbers van zeevruchten. Met voldoende eiwitten, vezelrijke koolhydraten en groenten is deze maaltijd voedzaam en gezond. Bovendien voldoet deze maaltijd aan de strenge voedingscriteria van de American Diabetes Association (ADA) voor calorieën, natriumgehalte, verzadigd vet, vezels, eiwitten en toegevoegde suikers.

Red’s Organic Chicken, Cilantro and Lime Burrito
De Red’s Organic Chicken, Cilantro and Lime Burrito is een perfecte keuze voor een smaakvol ontbijt op de drukke ochtenden. Deze burrito bevat mager eiwit, volkoren bruine rijst en groenten zoals maïs, geroosterde paprika’s en rode ui. Met 270 calorieën en 12 gram eiwit is het een uitstekende optie om de dag gezond te beginnen.

Planet Based Foods Original Taquitos with Cheese
Voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken zijn de Planet Based Foods Original Taquitos met kaas een geweldige optie. Deze taquitos zijn gemaakt met duurzame en voedzame ingrediënten, zoals hennep, dat rijk is aan omega-3 vetzuren, vezels, B-vitaminen, magnesium en ijzer. Met slechts 220 calorieën per portie zijn deze taquitos een gezonde keuze voor een snack of maaltijd.

Amy’s Mexican Casserole Bowl, Light In Sodium
De Amy’s Mexican Casserole Bowl is een heerlijke en gezonde optie voor iedereen die van de Mexicaanse keuken houdt. Deze kom zit boordevol smaak, vezels en eiwitten. Voor een vullendere maaltijd kun je bruine rijst of kip toevoegen.

Smartmade Mediterranean-Style Chicken Bowl
Als je op zoek bent naar een gezonde maaltijd met een mediterrane twist, dan is de Smartmade Mediterranean-Style Chicken Bowl een uitstekende keuze. Met 20 gram eiwit, 5 gram vezels en volle granen is deze maaltijd niet alleen voedzaam, maar ook heerlijk.

Milton’s Craft Bakers Cauliflower Crust Pizza
Voor de liefhebbers van pizza is er een gezondere optie: de Milton’s Craft Bakers Cauliflower Crust Pizza. Deze pizza is gemaakt met een bloemkoolkorst in plaats van geraffineerde bloem, waardoor het een vezelrijke en voedzame keuze is. Met 360 calorieën en 20 gram eiwit per portie kun je genieten van een heerlijke pizza zonder schuldgevoel.

Hoewel diepvriesmaaltijden een handige keuze kunnen zijn, raden voedingsdeskundigen aan om zoveel mogelijk zelf te koken, omdat dit de meeste controle geeft over de ingrediënten en voedingsstoffen. Echter, voor drukke dagen waarop er geen tijd is om te koken, zijn gezonde diepvriesmaaltijden een goede optie. Voeg eventueel extra groenten of volkoren brood toe voor meer vezels.

Frequently Asked Questions:

1. Wat zijn diepvriesmaaltijden en waarom zijn ze handig?
Diepvriesmaaltijden zijn maaltijden die in de vriezer worden bewaard en later worden opgewarmd om te eten. Ze zijn handig omdat ze snel en gemakkelijk klaar te maken zijn, vooral op drukke dagen wanneer er geen tijd is om te koken.

2. Welke voedingsstoffen moeten aanwezig zijn in gezonde diepvriesmaaltijden?
Gezonde diepvriesmaaltijden moeten groenten, volle granen en magere eiwitten bevatten. Ze moeten ook weinig natrium bevatten en rijk zijn aan vezels.

3. Wat zijn enkele gezonde diepvriesmaaltijdopties?
Enkele gezonde diepvriesmaaltijdopties zijn onder andere Trader Joe’s Chicken Burrito Bowl, Healthy Choice Chicken and Vegetable Stir Fry, Lean Cuisine Lemon Garlic Shrimp Stir-Fry Balance Bowl, Red’s Organic Chicken, Cilantro and Lime Burrito, Planet Based Foods Original Taquitos with Cheese, Amy’s Mexican Casserole Bowl, Light In Sodium, Smartmade Mediterranean-Style Chicken Bowl en Milton’s Craft Bakers Cauliflower Crust Pizza.

4. Welke diepvriesmaaltijd is geschikt voor liefhebbers van zeevruchten?
De Lean Cuisine Lemon Garlic Shrimp Stir-Fry Balance Bowl is geschikt voor liefhebbers van zeevruchten. Het bevat voldoende eiwitten, vezelrijke koolhydraten en groenten en voldoet aan de strenge voedingscriteria van de American Diabetes Association (ADA).

5. Zijn diepvriesmaaltijden geschikt voor ontbijt?
Ja, de Red’s Organic Chicken, Cilantro and Lime Burrito is een geschikte optie voor een smaakvol ontbijt op drukke ochtenden.

6. Zijn er gezondere alternatieven voor traditionele pizza?
Ja, de Milton’s Craft Bakers Cauliflower Crust Pizza is een gezondere en vezelrijke keuze in vergelijking met traditionele pizza’s.

7. Waarom wordt aangeraden om zoveel mogelijk zelf te koken?
Het wordt aangeraden om zoveel mogelijk zelf te koken, omdat dit de meeste controle geeft over de ingrediënten en voedingsstoffen. Zelf koken stelt je in staat om gezonde keuzes te maken en de hoeveelheid zout, vet en suiker te beheersen.

Belangrijke termen en jargon:

– Diepvriesmaaltijden: Maaltijden die in de vriezer worden bewaard en later worden opgewarmd om te eten.
– Volle granen: Graanproducten die het hele graan bevatten, inclusief de kiem, zemelen en endosperm. Ze bevatten meer vezels en voedingsstoffen dan geraffineerde granen.
– Natrium: Een mineraal dat essentieel is voor het lichaam, maar overmatige consumptie kan leiden tot hoge bloeddruk en andere gezondheidsproblemen.
– Vezels: Een type koolhydraat dat niet door het lichaam kan worden verteerd. Het is belangrijk voor een gezonde spijsvertering en kan helpen bij het voorkomen van bepaalde ziekten.
– Eiwitten: Essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor de opbouw, reparatie en functie van cellen en weefsels in het lichaam.

Suggesties voor gerelateerde links:
Albert Heijn
Jumbo
PLUS
Lidl
Aldi