NutriAIDE: Revolutie in Voedingsgewoonten met Behulp van een Innovatieve App

Hyderabad: In een baanbrekend initiatief gericht op het adequaat begeleiden van individuen op hun weg naar een gezonde en duurzame voeding, hebben onderzoekers van het National Institute of Nutrition (NIN) in Hyderabad samengewerkt met hun Duitse tegenhangers om de mobiele app NutriAIDE te ontwikkelen, die donderdag werd gelanceerd.

De mobiele app doet meer dan alleen calorieën tellen. Volgens de ontwikkelaars, waaronder Prof. Markus Keck, voorzitter Urban Climate Resilience aan de Universiteit van Augsburg in Duitsland, en Dr. SubbaRao M Gavaravarapu, hoofdonderzoeker bij NIN, is de mobiele app een hulpmiddel dat gebruikers helpt om na te denken over hun eigen eetgewoonten en hen in staat stelt om hun persoonlijk gedrag en voedselomgeving te veranderen.

De app bevat ook een op AI gebaseerde fotoherkenningstool die voedsel kan identificeren door simpelweg een foto van het voedsel te maken voor een beoordeling van de opname. Daarnaast stelt de app gebruikers ook in staat om de micro- en macronutriënten bij te houden en de ecologische voetafdruk van voedselkeuzes dynamisch te berekenen.

NutriAIDE is ontwikkeld als onderdeel van een lopend onderzoeksproject getiteld “NutriAIDE – Building smart food environments for improved nutrition”. De app biedt gebruikers informatie op basis van drie unieke functies, namelijk Maps, Move en Mind.

De Maps-functie stelt gebruikers in staat om voedselverkopers te lokaliseren en te taggen met als doel andere gebruikers voldoende voedselinformatie te bieden over de soorten voedsel die in hun directe voedselomgeving worden verkocht. De Move-functie helpt bij het verbinden met andere bestaande gebruikers, naast het bijhouden van het aantal stappen. Gebruikers kunnen ook handmatig hun waterinname en slaapcyclus invoeren om dit bij te houden. De Mind-functie geeft gebruikers een overzicht van de voedingsinname en kan worden gekoppeld aan de CO2-waarden.

In de eerste fase is de app getest op een steekproef van 720 mensen in Hyderabad. In de tweede fase van het onderzoek zal worden gekeken naar de positieve effecten van de NutriAIDE-app op de voedselkeuzes en voeding van gebruikers.

De app zal gebruikers dienen als een krachtig instrument om hun persoonlijke voedselpraktijken te meten en te transformeren. Het biedt een boeiende ervaring met de mogelijkheid om bewust te eten, te bewegen voor voldoende lichamelijke activiteit en de voedselomgeving in kaart te brengen en te beoordelen,” aldus Dr. Hemalatha R, directeur van het ICMR-NIN en coördinator van het project aan de Indiase kant, tijdens de onthulling van de app.

NutriAIDE is ontwikkeld in een Indo-Duitse samenwerking met toonaangevende instituten, waaronder het ICMR-National Institute of Nutrition (India), de Universiteit van Augsburg, het Duitse Instituut voor Humane Voeding en het Wuppertal Institute for Climate, Environment, Energy, en het in Chandigarh gevestigde start-up bedrijf Calvry Wellness Solutions Pvt Ltd. Het doel van NutriAIDE is om cruciale aspecten van voedselpraktijken en besluitvorming met betrekking tot voeding te onderzoeken en aan te pakken.

Het onderzoeksteam bestaat uit menselijke geografen, gezondheidscommunicatoren, neuropsychologen, duurzaamheidswetenschappers, voedingsdeskundigen en volksgezondheidsonderzoekers. De app is volledig ontwikkeld in India met een technologiepartner, een start-up gevestigd in

Hyderabad: In een baanbrekend initiatief gericht op het adequaat begeleiden van individuen op hun weg naar een gezonde en duurzame voeding, hebben onderzoekers van het National Institute of Nutrition (NIN) in Hyderabad samengewerkt met hun Duitse tegenhangers om de mobiele app NutriAIDE te ontwikkelen, die donderdag werd gelanceerd.

Belangrijkste onderwerpen:
1. NutriAIDE: Een nieuwe mobiele app ontwikkeld door onderzoekers van het National Institute of Nutrition (NIN) in samenwerking met Duitse instituten.
2. Functionaliteiten van de app: Voedingsinformatie, fotoherkenningstool, bijhouden van micro- en macronutriënten, berekening van de ecologische voetafdruk.
3. Unieke functies van de app: Maps, Move en Mind.
4. Toepassing en testfase: De app is getest op een steekproef van 720 mensen in Hyderabad en er wordt gekeken naar de positieve effecten ervan op voedselkeuzes en voeding van gebruikers.

Belangrijke termen:
1. NutriAIDE: Mobiele app ontwikkeld door NIN en Duitse instituten om gebruikers te helpen bij het bereiken van een gezonde en duurzame voeding.
2. NIN: National Institute of Nutrition.
3. AI: Kunstmatige intelligentie.
4. CO2-waarden: Meting van de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij voedselkeuzes.

Gerelateerde links:
National Institute of Nutrition
Universiteit van Augsburg
Duitse Instituut voor Humane Voeding
Wuppertal Institute for Climate, Environment, Energy
Calvry Wellness Solutions Pvt Ltd