Kookles: Verbinding met ons culinaire erfgoed

In de Culinary Literacy Center van de Free Library of Philadelphia wordt een bijzondere kookles georganiseerd: Greens: A Taste of African Heritage. Tijdens deze gratis online kookles worden deelnemers begeleid bij het bereiden van drie recepten met wortels in de gezonde eettradities van het continent.

De gerechten zijn allemaal vegetarisch, enkele veganistisch, en collard greens spelen een prominente rol. Hoewel ze een belangrijke plaats innemen in de Afro-Amerikaanse gemeenschap, zijn de recepten niet strikt traditioneel. Instructeur Claire L. Richardson heeft de gerechten geselecteerd uit The African Heritage Diet, dat gezonde en duurzame eetgewoonten promoot op basis van diverse culturele tradities.

Het doel van deze kookles is om culinair “verbonden te blijven met onze afkomst” door op een gezondere manier te koken, aldus Richardson. Ze legt uit dat de recepten door de generaties heen iets zouter en vetter zijn geworden, wat heeft bijgedragen aan de onevenredige prevalentie van diabetes en hoge bloeddruk onder Afro-Amerikanen.

De kookles is niet alleen bedoeld om zelf mee te koken, maar ook om te kijken, te leren en vragen te stellen. Het is een informele setting waarin deelnemers worden aangemoedigd om te praten over hun favoriete gerechten en waarom ze er van houden.

Het evenement vindt plaats op zaterdag om 12:30 uur en de zoomregistratie sluit twee uur van tevoren. Om mee te doen, zijn slechts een paar ingrediënten nodig, die voor slechts $15 verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie en aanvullende evenementen van de Culinary Literacy Center kunt u terecht op hun website.

Deze kookles biedt niet alleen de mogelijkheid om nieuwe recepten te leren, maar ook om te genieten van de rijke culinaire tradities die ons verbinden met ons erfgoed. Doe mee en ontdek de smaak van Afrikaans erfgoed!

FAQ

Wat is de Culinary Literacy Center van de Free Library of Philadelphia?
De Culinary Literacy Center van de Free Library of Philadelphia is een centrum dat kooklessen en evenementen organiseert om culinaire vaardigheden en gezonde eetgewoonten te bevorderen.

Wat is de kookles “Greens: A Taste of African Heritage”?
De kookles “Greens: A Taste of African Heritage” is een gratis online kookles waar deelnemers begeleid worden bij het bereiden van drie recepten met wortels in de gezonde eettradities van Afrika.

Welk type gerechten worden bereid tijdens de kookles?
De bereide gerechten zijn allemaal vegetarisch, enkele veganistisch, en collard greens spelen een prominente rol.

Zijn de recepten strikt traditioneel?
Hoewel de gerechten een belangrijke plaats innemen in de Afro-Amerikaanse gemeenschap, zijn de recepten niet strikt traditioneel. Ze zijn geselecteerd uit het boek The African Heritage Diet, dat gezonde en duurzame eetgewoonten promoot op basis van diverse culturele tradities.

Wat is het doel van deze kookles?
Het doel van deze kookles is om culinair “verbonden te blijven met onze afkomst” door op een gezondere manier te koken. Dit is belangrijk omdat de recepten door de generaties heen iets zouter en vetter zijn geworden, wat heeft bijgedragen aan de onevenredige prevalentie van diabetes en hoge bloeddruk onder Afro-Amerikanen.

Hoe kan ik deelnemen aan de kookles?
De kookles vindt plaats op zaterdag om 12:30 uur en de zoomregistratie sluit twee uur van tevoren. Om mee te doen zijn slechts een paar ingrediënten nodig die voor slechts $15 verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie en aanvullende evenementen van de Culinary Literacy Center kunt u terecht op klik hier.

Definities

– Culinary Literacy Center: Het Culinary Literacy Center is een centrum van de Free Library of Philadelphia dat kooklessen en evenementen organiseert om culinaire vaardigheden en gezonde eetgewoonten te bevorderen.

– Collard greens: Collard greens zijn donkergroene bladgroenten die vaak worden gegeten in de Afro-Amerikaanse keuken.

– Afro-Amerikanen: Afro-Amerikanen zijn Amerikanen met Afrikaanse voorouders.

– The African Heritage Diet: The African Heritage Diet is een boek dat gezonde en duurzame eetgewoonten promoot op basis van diverse culturele tradities.

Gerelateerde Links

Culinary Literacy Center Website