De beste en slechtste bevroren macaroni & kaas merken voor je gezondheid

Het is geen geheim dat macaroni & kaas een heerlijk nostalgisch gerecht is dat je direct terugvoert naar je kindertijd. En met tientallen opties verkrijgbaar in het vriesvak, ben je altijd slechts enkele minuten verwijderd van het genieten van deze warme, romige en heerlijke maaltijd.

Hoewel macaroni & kaas niet bovenaan de lijst staat van gezondste voedingsmiddelen, kan het nog steeds voldoende voedingswaarde bieden met energie, eiwitten en micronutriënten zoals calcium en een kleine hoeveelheid ijzer en kalium. Helaas kan het ook hoog zijn in voedingsstoffen die in verband worden gebracht met een slechte gezondheid wanneer ze in overmaat worden geconsumeerd, zoals verzadigd vet en natrium.

We hebben gesproken met voedingsdeskundigen die dol zijn op macaroni & kaas om je te helpen genieten van je macaroni & kaas (met slechts enkele minuten tijd en een magnetron) en tegelijkertijd je gezondheidsdoelen te behalen. Blijf lezen voor de minst gezonde en gezondste merken bevroren macaroni & kaas die je kunt kopen.

Hoe je gezonde bevroren macaroni & kaas kunt kopen.
Aangezien deze lijst niet allesomvattend is, kun je deze richtlijnen gebruiken bij het winkelen in het vriesvak voor macaroni & kaas, om de meest gezonde optie te kiezen die beschikbaar is.

Minder dan 30% van de dagelijkse waarde (DV) aan verzadigd vet. Met kaas als een belangrijk ingrediënt in macaroni & kaas, is het onmogelijk om verzadigd vet te vermijden. De Richtlijnen voor de voeding van de Amerikanen adviseert om verzadigd vet te beperken tot 10% van je dagelijkse calorieën, terwijl de American Heart Association nog strengere limieten hanteert met een aanbeveling van 5 tot 6%. Onderzoek heeft aangetoond dat diëten die rijk zijn aan verzadigd vet het risico op hartziekten vergroten.

Minder dan 30% DV natrium. Te veel natrium verhoogt het risico op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk, hartziekten, nierziekten, maagkanker en osteoporose. Verpakt en bewerkt voedsel kan buitensporig veel natrium bevatten, en bevroren macaroni & kaas is hierop geen uitzondering. Kies opties die minder dan 690 milligram natrium per portie bevatten.

Minimaal 10 gram eiwit. Macaroni & kaas kan een zeer bevredigend onderdeel zijn van een maaltijd, dankzij het hoge vet- en soms hoge eiwitgehalte. Kies een merk dat minimaal 10 gram eiwit per portie bevat om je eiwitdoelen voor de dag te bereiken.

De beste bevroren macaroni & kaas merken

Beste: Kid Fresh Wagon Wheels Mac & Cheese
De Kid Fresh Wagon Wheels Mac & Cheese staat bovenaan onze lijst van beste bevroren macaroni & kaas vanwege de lage hoeveelheid verzadigd vet en natrium en 12 gram vezels per portie. Met minder dan 20% van de DV voor natrium en 25% van de DV voor verzadigd vet, bevat een volledige kom slechts 310 calorieën. Dit maakt het een perfect bijgerecht bij een hoofdgerecht zoals geroosterde kipfilet of vis, om een complete en bevredigende maaltijd te creëren.

Beste: Trader Joe’s Gluten-Free Frozen Mac & Cheese
“Trader Joe’s Gluten-Free Frozen Mac & Cheese is gemaakt met een heerlijke en romige mix van vier kazen en rijstnoedels die zorgen voor een indrukwekkende textuur,” zegt Katie Schimmelpfenning, RD en oprichter van Eat Swim Win. Deze kwaliteiten zijn niet altijd vanzelfsprekend bij glutenvrije pastagerechten. Elke portie bevat slechts 25% DV verzadigd vet en 26% van de dagelijkse limiet aan natrium.

Beste: Birds Eye Veggie Pasta Mac & Cheese Elbows with Cheddar Cheese Sauce
Birds Eye Veggie Pasta Mac & Cheese Elbows with Cheddar Cheese Sauce bevat je pasta, kaas en groenten allemaal in één. “Deze snelle en gemakkelijke macaroni & kaas is gemaakt van linzen en courgette en bevat 10 gram eiwit per portie,” zegt Lindsay Cohen RDN, LDN, CDCES, en oprichter van ABC Nutrition Solutions. Het bevat de minste calorieën, verzadigd vet en natrium, maar de portiegrootte is ook slechts een halve kop, dus houd daar rekening mee als je van plan bent om een grotere portie te eten.

Beste: Blake’s Old Fashioned Mac & Cheese
Blake’s Old Fashioned Mac & Cheese gebruikt ingrediënten die je ook zou gebruiken in je eigen huisgemaakte recept, om je een macaroni & kaas te bieden met een hoog eiwitgehalte die voldoet aan onze eisen van 30% verzadigd vet en natrium. Elke portie bevat ook 3 gram vezels, meer dan 10% van de aanbevolen DV van 28 gram per dag.

De slechtste bevroren macaroni & kaas merken

Slechtste: Evol Truffle Parmesan Mac & Cheese
Helaas bevat de Evol Truffle Parmesan Mac & Cheese 12 gram verzadigd vet per portie, wat 60% van de aanbevolen dagelijkse limiet is voor deze macaroni & kaas.

Slechtste: Amy’s Vegan Rice Mac & Cheeze
Voor een glutenvrije en zuivelvrije macaroni & kaas bevat Amy’s Vegan Rice Mac & Cheeze helaas veel verzadigd vet en natrium. Elke portie bevat 55% DV verzadigd vet en 32% DV natrium, terwijl het slechts 1 gram vezels biedt.

Slechtste: Michelina’s Frozen Macaroni and Cheese
Michelina’s Frozen Macaroni and Cheese bevat 280 calorieën per verpakking, wat relatief laag is in vergelijking met andere merken.

FAQ over Bevroren Macaroni & Kaas

Q: Wat zijn enkele voedingswaardevoordelen van bevroren macaroni & kaas?
A: Bevroren macaroni & kaas kan voldoende energie, eiwitten en micronutriënten zoals calcium bevatten.

Q: Welke voedingsstoffen kunnen in overmaat in bevroren macaroni & kaas voorkomen?
A: Bevroren macaroni & kaas kan hoog zijn in verzadigd vet en natrium, wat in verband wordt gebracht met een slechte gezondheid wanneer ze in overmaat worden geconsumeerd.

Q: Hoe kan ik gezonde bevroren macaroni & kaas kopen?
A: Bij het winkelen in het vriesvak voor macaroni & kaas, kunt u letten op de volgende richtlijnen:
– Minder dan 30% van de dagelijkse waarde (DV) aan verzadigd vet.
– Minder dan 30% DV natrium.
– Minimaal 10 gram eiwit per portie.

Q: Wat zijn enkele van de beste bevroren macaroni & kaas merken?
A: Enkele van de beste bevroren macaroni & kaas merken zijn:
– Kid Fresh Wagon Wheels Mac & Cheese
– Trader Joe’s Gluten-Free Frozen Mac & Cheese
– Birds Eye Veggie Pasta Mac & Cheese Elbows with Cheddar Cheese Sauce
– Blake’s Old Fashioned Mac & Cheese

Q: Wat zijn enkele van de slechtste bevroren macaroni & kaas merken?
A: Enkele van de slechtste bevroren macaroni & kaas merken zijn:
– Evol Truffle Parmesan Mac & Cheese
– Amy’s Vegan Rice Mac & Cheeze
– Michelina’s Frozen Macaroni and Cheese

Voor meer informatie over gezonde voeding, bezoek de volgende website: Voedingscentrum