CMCEO zet zich in voor voedselrechtvaardigheid in East African en Somalische gemeenschappen

In de stad Saint Cloud, Minnesota, worden East African en Somalische gemeenschapsleden geconfronteerd met unieke uitdagingen bij het verkrijgen van gezond, betaalbaar en cultureel relevant voedsel. Taalbarrières, beperkte Halal-producten, gebrek aan toegankelijk vervoer en de hoge kosten van vers voedsel dragen bij aan voedselonzekerheid voor gemeenschapsleden. Central Minnesota Community Empowerment Organization (CMCEO), een non-profitorganisatie, heeft als missie om deze barrières weg te nemen en de beschikbaarheid van gezond en cultureel relevant voedsel te vergroten.

CMCEO werkt samen met Center for Prevention’s Food Justice Funding Initiative om gemeenschapsleden te ondersteunen bij het maken van gezonde voedselkeuzes, het behouden van culturele tradities met betrekking tot voedsel en gezondheid, en het vergroten van de beschikbaarheid van gezond en cultureel geschikt voedsel. Deze organisatie is toegewijd aan het aanpakken van sociale, economische en onderwijsongelijkheden waarmee deze gemeenschappen worden geconfronteerd, en streeft naar collectief welzijn, gezondheid en zelfredzaamheid.

Voedselrechtvaardigheid is niet alleen essentieel voor de gezondheid, maar ook een kwestie van gelijkheid en rechtvaardigheid. CMCEO gelooft dat iedereen recht heeft op voedzaam, betaalbaar en cultureel passend voedsel. Door te luisteren naar de behoeften en input van gemeenschapsleden, neemt CMCEO een veelzijdige aanpak met betrekking tot onderwijs, beleidsverandering en gemeenschapsbetrokkenheid om voedselrechtvaardigheid te bevorderen.

Naast het pleiten voor een groter aanbod van cultureel geschikte voedingskeuzes bij lokale supermarkten, zet CMCEO zich ook in voor het vergroten van de toegang tot land voor landbouwdoeleinden. Momenteel pleiten ze voor het openstellen van onbenutte gemeenschapsgrond voor leden van de East African gemeenschap. Dit zou individuen en gezinnen ondersteunen bij het kweken van cultureel geschikte gewassen en de financiële last verminderen die gepaard gaat met het kopen van alle verse groenten in de supermarkt.

Daarnaast onderzoeken medewerkers van CMCEO ook manieren om lokale boeren te ondersteunen bij het produceren van Halal vlees. Momenteel wordt Halal vlees voornamelijk geïmporteerd uit landen zoals Brazilië, Australië en India. Lokale leveranciers van Halal vlees zouden niet alleen de beschikbaarheid vergroten, maar ook de lokale economie stimuleren en meer werkgelegenheid creëren.

Door cultuur, identiteit en verbondenheid centraal te stellen in al hun werk, creëert CMCEO betekenisvolle en duurzame veranderingen om een ​​gelijkwaardige toegang tot voedsel te bereiken. Deze organisatie ondersteunt specifiek gemeenschappen die onevenredig worden getroffen door voedselonzekerheid en ongelijkheden in het voedselsysteem, waarmee ze bijdragen aan raciale en gezondheidsrechtvaardigheid.

Veelgestelde vragen over voedselrechtvaardigheid voor East African en Somalische gemeenschappen in Saint Cloud, Minnesota:

1. Wat zijn de uitdagingen voor East African en Somalische gemeenschapsleden bij het verkrijgen van gezond, betaalbaar en cultureel relevant voedsel?
Antwoord: Taalbarrières, beperkte Halal-producten, gebrek aan toegankelijk vervoer en hoge kosten van vers voedsel dragen bij aan voedselonzekerheid voor gemeenschapsleden.

2. Wat is de missie van Central Minnesota Community Empowerment Organization (CMCEO)?
Antwoord: De missie van CMCEO is om de barrières weg te nemen en de beschikbaarheid van gezond en cultureel relevant voedsel te vergroten voor deze gemeenschappen.

3. Met wie werkt CMCEO samen om gemeenschapsleden te ondersteunen bij het maken van gezonde voedselkeuzes?
Antwoord: CMCEO werkt samen met de Food Justice Funding Initiative van het Center for Prevention om gemeenschapsleden te ondersteunen bij het maken van gezonde voedselkeuzes en het behouden van culturele tradities met betrekking tot voedsel en gezondheid.

4. Wat is het doel van CMCEO bij het aanpakken van sociale, economische en onderwijsongelijkheden?
Antwoord: CMCEO streeft naar collectief welzijn, gezondheid en zelfredzaamheid door sociale, economische en onderwijsongelijkheden aan te pakken waarmee deze gemeenschappen worden geconfronteerd.

5. Waarom is voedselrechtvaardigheid belangrijk volgens CMCEO?
Antwoord: Voedselrechtvaardigheid is niet alleen essentieel voor de gezondheid, maar ook een kwestie van gelijkheid en rechtvaardigheid. CMCEO gelooft dat iedereen recht heeft op voedzaam, betaalbaar en cultureel passend voedsel.

6. Wat doet CMCEO naast het pleiten voor cultureel geschikte voedingskeuzes bij lokale supermarkten?
Antwoord: CMCEO zet zich ook in voor het vergroten van de toegang tot land voor landbouwdoeleinden en pleit voor het openstellen van onbenutte gemeenschapsgrond voor leden van de East African gemeenschap.

7. Waarom is het ondersteunen van lokale boeren bij het produceren van Halal vlees belangrijk voor CMCEO?
Antwoord: Door lokale leveranciers van Halal vlees te ondersteunen, kan de beschikbaarheid worden vergroot, de lokale economie worden gestimuleerd en meer werkgelegenheid worden gecreëerd.

Belangrijke termen en begrippen:
– Halal: Een term die verwijst naar voedsel dat toegestaan is volgens de islamitische wetten en voorschriften.
– Voedselonzekerheid: Een situatie waarin individuen of gemeenschappen beperkte toegang hebben tot voldoende voedzaam voedsel.

Gerelateerde links:
CMCEO
Center for Prevention’s Food Justice Funding Initiative